59

Bezuinigingen op Stad & Natuur Almere van de baan

De bezuinigingen op Stad & Natuur Almere zijn van de baan. Dat werd vrijdag bekend gemaakt. “Stad & Natuur is blij dat na een jaar van onzekerheid nu een oplossing gevonden is”, zo meldt de organisatie online. “Wij zijn blij dat de gemeente inziet dat Stad & Natuur een belangrijke bijdrage levert aan een groen, gezonde en duurzame stad. Wij zullen onverminderd doorgaan met onze activiteiten en het aanbod verbreden met een nog groener programma”, aldus Liesbeth Bronkhorst (directeur van Stad & Natuur Almere).

Bezuinigingen

“Vorig jaar werd in het groenste coalitie akkoord ooit bekend dat er een bezuiniging van 500.000 euro op de subsidiebijdrage aan Stad & Natuur stond”, zo schrijft de organisatie. “Het afgelopen jaar is de stichting in overleg met de gemeente Almere geweest om de bezuiniging van tafel te halen. Enkele maanden geleden werd al bekend dat er nog 100.000 euro van de voorgenomen bezuiniging overbleef. Maar ook deze bezuiniging zou leiden tot een sluiting van locaties, ontslag van collega’s en het stoppen van activiteiten”.

Acties

Afgelopen maand is Stad & Natuur gestart met een publieksactie ‘maak je hart voor Stad & Natuur’. Deze actie heeft bijna 3000 handtekeningen en kleurplaten opgeleverd. De handtekeningen en kleurplaten werden afgelopen donderdag overhandigd aan de gemeenteraad.

Liesbeth Bronkhorst bedankt iedereen die de acties van Stad & Natuur Almere hebben ondersteund.

Dit vind je misschien ook interessant