Iets gemist deze week? Bekijk hieronder een selectie van de meest belangrijke en interessante nieuwsberichten van het nieuws uit Almere.

Bijstandsgezinnen

Veel Almeerse gezinnen maken gebruik van een bijstandsuitkering. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In Flevoland zijn de meeste bijstandsgezinnen woonachtig in Almere en Lelystad. Zo staat in het Regionaal Jeugdrapport.

Almere telt veel bijstandsgezinnen

Dakloze lerares

Een lerares van de Almeerse basisschool De Dukdalf is al een maand dakloos. Dat meldt de Almere DEZE WEEK. Dunja Quené (22) werd dakloos na de brand in één van de studentenwoningen aan het Odeonpark. In de krant doet zij haar verhaal.

‘Lerares Almeerse basisschool dakloos’

Missing Maps

Mensen redden vanuit je luie stoel? Of gewoon vanuit de klas in Almere? Het is mogelijk via het project Missing Maps van het Rode Kruis. Met behulp van satellietbeelden kunnen deelnemers wegen, gebouwen, rivieren en open plekken intekenen. Ook studenten van Aeres Hogeschool in Almere doen mee aan het project. Afgelopen week werd Mozambique in kaart gebracht.

Studenten Aeres Hogeschool doen mee aan Missing Maps

Ongelukken Cinemadreef

Op de Veluwedreef, bij de kruising met de Cinemadreef, botsten donderdagochtend twee voertuigen op elkaar. Het ongeluk ontstond vermoedelijk door niet goed functionerende verkeerslichten.
Gistermiddag vond er een kruising verderop nogmaals een ongeluk plaats. De Cinemadreef was een paar uur afgesloten. Twee personenauto’s botsten volgens de politie frontaal op elkaar.

Chaos op Veluwedreef na ongeluk kruising met Cinemadreef

Opnieuw ongeluk op Cinemadreef

Taekwondo

De beste taekwondotalenten uit de regio kunnen sinds vrijdag terecht bij het Regionaal Training Centrum (RTC) Taekwondo. De taekwondoka’s kunnen hier hun talent verder ontwikkelen bovenop hun reguliere trainingsschema en zich verder voorbereiden op de (inter)nationale taekwondowedstrijden.

Regionaal Training Centrum Taekwondo in Almere Poort

Comments are closed.