Almere City FC heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen SC Cambuur. In Leeuwarden werd het 2-2.

Wedstrijdverloop

In de eerste helft gebeurde er niet veel in Leeuwarden. Na een paar minuten kreeg SC Cambuur een vrije trap, maar er was niemand om de bal binnen te werken. Na ongeveer een kwartier scoorde City FC via een corner. Middenvelder Anwar Bensabouh schoot op de rand van het zestienmetergebied de bal binnen via een blunder van SC Cambuur-keeper Pieter Bos.

Vlak voor rust kwamen de Leeuwarders terug in de wedstrijd. Via een corner werd de bal op de onderkant van de lat gekopt en vervolgens kon Emmanuel Mbende van dichtbij de 1-1 binnenschieten.

In de tweede helft begon City FC sterker. Na een grote kans van Rogier Benschop die over ging scoorden de Almeerders toch. Via een mooie voorzet van Faris Hammouti scoorde Stijn Meijer de 1-2 en even later scoorden de Leeuwarders verrassend genoeg de 2-2. City FC kreeg nog twee kansen maar deze konden ze niet benutten.

Play-offs

Voor de Almeerders is dit de eerste van de twee wedstrijden in de play-offs tegen SC Cambuur. Aankomende dinsdag speelt City FC opnieuw maar dan in het Yanmar Stadion. De club die wint uit de totaalscore gaat door naar de volgende ronde in de play-offs.

Comments are closed.