A6 twee weekenden dicht bij Almere

Deel dit artikel

1Almere meldde het eerder deze week al: de A6 bij Almere in de richting van Lelystad gaat twee weekenden dicht. Het gaat om het weekend van vrijdag 10 tot maandag 13 mei en vrijdag 17 mei 20.00 uur tot maandag 20 mei 5.00 uur. Parkway6 gaat de weg definitief inrichten en klaar maken voor gebruik. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De weg is dicht vanaf oprit 3 Almere Stedenwijk tot oprit 6 Almere Buiten.
Bekijk hier meer op de kaart. Of op deze kaart van Rijkswaterstaat.

Omleiding

De eerste afsluiting duurt van vrijdag 20.00 uur tot maandag 5.00 uur.

Er wordt aangeraden om te rijden via de volgende routes:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de A1 en de A27
  • Verkeer vanuit Amsterdam naar Almere Stad of Almere Buiten wordt omgeleid via de Hogering en de Tussenring/Buitenring
  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Haven wordt omgeleid over de Hogering, Tussenring, de A6 richting Amsterdam en afrit 4 Almere Haven.
  • Vanuit Lelystad richting Amsterdam kan verkeer gebruik maken van de parallelrijbaan.

17 tot 20 mei

In het weekend van 17 – 20 mei worden de hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad definitief ingericht door het aanbrengen van definitieve belijning en asfalt (ZOAB). Daarmee is ook het deel tussen Almere Havendreef en de Hogevaart in gebruik. Er wordt aangeraden om via bovengenoemde omleidingsroutes te rijden.

Verbreding

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar 4 keer 2 rijstroken. In november 2018 is het eerste deel van de verbrede A6 bij Almere, tussen de Hogevaart en Almere Buiten-Oost, in gebruik genomen. “Dit levert nu al minder vertraging op in de avondspits”, aldus Rijkswaterstaat.

Laat een reactie achter