Theatergroep Suburbia speelt deze zomer de tragikomedie ‘De nacht, de moeder van de dag’ van de Zweedse schrijver Lars Norén. Een moderne klassieker uit de sterke Scandinavische theatertraditie. De zomervoorstelling is gedurende zes weken te zien op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. De regie is in handen van Albert Lubbers. De première is 21 juni.

Inktzwarte humor

De tragikomedie ‘De nacht, de moeder van de dag’ is een indringend familiedrama gedrenkt in inktzwarte humor. Met de fenomenale dialogen van één van de grootste Zweedse toneelschrijvers, Lars Norén. Centraal motto in het leven en werk van Norén is: ‘Je moet je leven veranderen’. In ‘De nacht, de moeder van de dag’ staan alle familieleden ook aan de vooravond van onomkeerbare veranderingen in hun levens.

Beste toneelstukken

Ter gelegenheid van het 15-jarige bestaan van Theatergroep Suburbia speelt het Almeerse gezelschap deze Scandinavische moderne klassieker. “Ik vind het één van de beste toneelstukken die ik ken. Een knettergoed geschreven stuk,” vertelt regisseur Albert Lubbers. In 1983 werkte de pas afgestudeerde Lubbers ook al eens mee aan ‘De nacht, de moeder van de dag’, toen in functie van regieassistent. Het was de eerste opvoering van het stuk in Nederland, in de vertaling en regie van Karst Woudstra. Voor de zomervoorstelling 2019 gebruikt Lubbers deze nog steeds frisse vertaling.

Waar en wanneer?

De nacht, de moeder van de dag is te zien van 12 juni tot en met 21 juli op Stadslandgoed De Kemphaan, Almere. Première 21 juni. Meer informatie over de voorstelling, de acteurs, het diner, het randprogramma en de kaartverkoop op de website van Suburbia.

Foto

‘De nacht de moeder van de dag’. Bron: Perspagina Suburbia.

Comments are closed.