65

Politieke Markt: Afscheid wethouder, petities en afval

Vandaag vindt de 550ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Afscheid wethouder

Wethouder Jaap Lodders neemt vandaag afscheid. Lodders heeft aangegeven dat hij zijn functie met ingang van 15 mei neerlegt. Hij geeft aan dat hieraan persoonlijke motieven ten grondslag liggen. Na 25 jaar in het openbaar bestuur kiest hij voor een positie die meer ruimte in het persoonlijk leven laat en zich minder middenin de politieke hectiek bevindt. Hij gaat per 1 juni aan het werk als bestuurssecretaris/coördinator belangenbehartiging van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

In verband met het vertrek van wethouder Lodders heeft het college besloten dat zijn portefeuille zal worden waargenomen door wethouder Van Garderen. Het gaat dan om de portefeuille Financiën, Sport, Dienstverlening, Vergunningen – toezicht – handhaving, Digitalisering en Bedrijfsvoering.

Centrum

Vanavond gaat het in Zaal Hout over de visie en aanpak van het Stationskwartier Almere centrum. In diezelfde zaal gaat het ook over de Floriade en het Cultuurplan 2019-2024.

Lelylijn

De Partij voor de Dieren heeft een motie ingediend over de aanleg van de Lelylijn en de verdubbeling van de Flevolijn. De partij vraagt aan het college om de Lelylijn en de verdubbeling van de Flevolijn nadrukkelijk op te nemen in de mobiliteitsvisie 2030. “De punten moeten blijvend op de agenda worden gehouden”, zo staat in de motie. De partij wil dat er vaker met het Rijk gesproken wordt over het plan.

Petities

Vanavond worden er twee petities aangeboden. Eén petitie gaat over de bezuinigingen op Stad & Natuur Almere. De andere petitie gaat over het verplaatsen van het gebouw van theatergezelschap Vis à Vis naar een andere locatie.

Stad & Natuur Almere in actie tegen bezuinigingen

Vis à Vis moet gedwongen verhuizen en start petitie

Afval

In Zaal Buiten wordt er gesproken over de afval problematiek in Almere Poort. In diezelfde zaal gaat het ook opnieuw over de Metropoolregio Amsterdam.

Dit vind je misschien ook interessant