Op 14 mei 2019 is het de Europese Dag van de Beroerte. Op die dag geeft de afdeling Neurologie van het Flevoziekenhuis voorlichting over de signalen van een beroerte. Het gaat om 7 alarmsignalen.

Snelle behandeling

“Een snelle behandeling in de eerste uren kan voorkomen dat een beroerte ernstige gevolgen heeft. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk de signalen van een beroerte te herkennen en direct 112 te bellen”, aldus de afdeling Neurologie. “Veel mensen kennen de drie meest bekende alarmsignalen bij een beroerte, de plotselinge uitval van ‘mond, spraak, arm’. Daarnaast zijn er nog vier uitvalsverschijnselen die kunnen wijzen op een beroerte, namelijk plotselinge uitval van ‘zicht, evenwicht, gevoel of plotselinge, ernstige hoofdpijn’. Over al deze bekende en minder bekende verschijnselen geeft het Flevoziekenhuis voorlichting tijdens de Dag van de Beroerte”.

Waar en wanneer?

De voorlichting vindt plaats op 14 mei 2019 van 10.00-12.00 uur in de centrale hal van het Flevoziekenhuis.

Comments are closed.