Stem mee: ‘Almere moet meer vluchtelingen opvangen’

Deel dit artikel
Almere moet meer vluchtelingen opvangen

Dit weekend zijn de oorlogsslachtoffers herdacht en vierden we de vrijheid. Toch is vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn tal van mensen die moeten vluchten vanwege oorlog of erbarmelijke situaties. Deze mensen komen als vluchteling naar onder andere Nederland.

AZC

Diverse steden vangen deze vluchtelingen op. Vluchtelingen met een verblijfsvergunning krijgen bijvoorbeeld een plekje in het azc. Almere heeft ook een asielzoekerscentrum. In het centrum vind je honderden mensen uit alle uithoeken van de wereld en tientallen verschillende culturen en talen. “Het is net een klein dorp”, zo vertelt Pieter op de website van VluchtelingenWerk Nederland.

Het werk van vrijwilligers zoals Pieter is erg belangrijk, vindt VluchtelingenWerk Nederland. Toch zijn er meer vluchtelingen die niet altijd een woonplekje hebben. Een recent voorbeeld is de verhuur van woningen van Stichting Diamondiaal in de Almeerse wijk Oosterwold. De woningen worden vanaf nu verhuurd door een andere verhuurder. Inspiratie-Inc. stopt met het verhuren van de woningen. Na een gewonnen rechtszaak gaat eigenaar MeerWonen de appartementen verhuren. Met de verandering van de verhuurder vreest het college van burgemeester en wethouders voor dakloze statushouders. De vluchtelingen met een verblijfsvergunning zouden op straat kunnen komen te staan.

Kortom, zouden er meer locaties in de stad moeten komen om vluchtelingen op te vangen? En moeten er ook meer plekken worden gecreëerd om vluchtelingen uit de rest van Nederland in Almere op te vangen? Tenslotte: Zouden woonprojecten, zoals die van Stichting Diamondiaal, meer mogelijkheden moeten krijgen zodat de projecten niet zomaar verdwijnen?

Laat hieronder je reactie achter.

32 Reacties op “Stem mee: ‘Almere moet meer vluchtelingen opvangen’”

 1. W hennequin

  Geen vluchtelingen meer en zeker niet in Almere er zijn genoeg Almeerders die op zoek zijn naar een woning maar vluchtelingen gaan voor alles bv geen zorgverzekering betalen gratis huur gas licht noem maar op belachelijk voor worden wij als Almeerders zelf woon ik er al meer als 30 jaar en er zijn nu geen woningen meer voor de gewone man cq vrouw Almere is de grootste stad als het gaat om de bijstand vind het niet zo raar met die belachelijk huur prijzen je ziet het ook in het winkel centrum betreft de winkels het is niet op te brengen dus GEEN vluchtelingen meer en de gene die ze wel Willen neem ze zelf in je achter tuin

 2. Walter

  Begin de achterstand sociale huur eens in te lopen….. Moet na mijn remigratie 8 jaar wachten… Volwassen cent in 1 persoons bedje op zolder van zus…. Weird right…

 3. Nel78

  Als je een oorlog heb meegemaakt praat je wel anders, die mensen vluchten niet zomaar …

 4. Nee

  Nel jij zit zeker op je oude leeftijd glimlachende te kijken en commentaar te geven en leeft met de hele wereld mee. Je hebt zeker geen kinderen die ook graag verder willen met hun leven. Zelf zit je prima dus boeien dat Nederlanders zelf niet meer aan een huis komen? Triest. Betaalbaar huis kunnen huren is niet meer mogelijk. Kopen is niet voor iedereen weg gelegd. En er is ook nog eens een woning tekort. Lang leven onze held Nel

 5. Ed

  In elke plaats met een AZC in de buurt ,hebben last van de personen, die zich daar in verblijven ,deze lasposten worden door onze overheid ook nog gepamperd, er heerst landelijk een woning te kort, behalve voor de niet Nederlanders, de gelukzoekers dus,die krijgen een compleet ingerichte woning en verkopen daarna het gratis verkregen meubilair,zo naief is onze overheid

 6. Ruud Beijer

  Mijn kinderen moeten negen jaar wachten op een woning. De asielparasieten binnen een jaar. Discriminatie tegen het eigen volk. Geholpen door de media.Grenzen dicht
  .

 7. Ruud Beijer

  Halve gare
  Hopelijk krijg je ze naast je wonen.In de oorlog wisten ze wel raad met landverraders.

 8. Koeman

  Mensen, kom op! Een beetje vredelievend zijn. Het zijn er maar een paar… En nog eens met hoge opleidingen! Echt een aanwinst! Ik heb kleurplaatjes voor jullie en terwijl jullie lekker bezig zijn, zal ik jullie verder van deze discussie afleiden. De Partij van de Allochtonen en mijn stichting Wow Almere omarmen iedereen en wij knuffelen jullie als het nodig is. Kom op! Laat Almere samen stikken!

 9. J braaksma

  Ze willen geen woonruimte aan een schooljuf die door brand haar huisje is kwijtgeraakt geven doe daar maar eens heeeeel veeeel moeite voor gemeente almere laat maar eens zien hoe mensellijk jullie zijn en laat de rest maat eens de rest.

 10. J. Schuring

  Nou lekker dan, nog meer van die asielzoekers. Almere wil weer vooraanstaan met goede doelen. Krijgen ze weer wat geld van de overheid. En de gemiddelde asielzoeker had het niet zo slecht in zijn eigen land . Wsnt ze hebben oor duizenden euro’s een ticket bemachtigd om op een bootje naar het gelukte kunnen varen. En bij aankomst hadden ze nog nooit can Nederland gehoort tot ze ergens inItalie of Spanje te horen kreeg alles is gratis inNL. Zorg voor oovang in hun eigen land of buurland. Daar wil ik best 5 euro voor bij leggen. Komt toch nooit aan dat geld want blijft wel ergens aan de strijkstok hangen. Nee zeker voor inze eigen volk niet nog meer asielzoekers.

 11. P e boers

  Geen vluchtelingen meer in almere .
  Mijn eigen dochter moet 9 jaar wachten en hun gaan voor .

 12. W.Ariesen

  Ik ben niet tegen Vluchtelingen, ik ben het met de andere eens wat onze eigen kinderen zo lang moeten wachten op een woning, ze zijn verplicht om te kopen, wat niet iedereen kan opbrengen, dus wat krijg je dan, thuis bij pa en moe blijven voor gevolg alle inkomen wordt bij elkaar opgeteld, en krijgen niks meer wat subsidies betrefd .
  Ik vind het schandalig zo ook alles zo duur wordt , als je miima bent en zo.n hoge huur moet betalen, je kan niet alles bij je kind vandaan halen!!!
  Het laatste woord is nog niet gezegd!!
  Dus geen vluchtelingen meer!

 13. Loes

  wat dachten jullie van de Nederlanders die vertrekken naar het buitenland. Kijk maar naar het programma “Ik vertrek”. Als ze oud worden, komen ze allemaal weer op hangende pootjes terug. Ze betalen geen cent aan de belasting omdat ze in het buitenland zitten en de ziektekosten reizen de pan uit. Hier betalen ze ook niet aan mee. Maar als ze terug komen dan kunnen ze lekker profiteren van alle sociale voorzieningen waar ze geen cent voor betaald hebben. Alleen maar omdat ze Nederlanders zijn.
  Kijk maar hoeveel Nederlanders er uit Zuid Afrika, Canada, Australië en andere gemigreerden terug komen op hun oude dag om hier te genieten van de sociale voorzieningen terwijl ze al die jaren geen cent voor betaald hebben. Kijk maar in de verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Die zitten vol met oude gemigreerden en wij maar betalen.

 14. Pipo

  Vergeet vooral de echtscheidingen niet, ( 18000 per jaar) die kosten ons ook een gigantisch aantal woningen per jaar. Dus als men zo eerlijk zou willen zijn om dit er ook even bij te vermelden. De wachtlijsten worden ook door de scheidingen veroorzaakt. Scheiden is erg, maar vluchten voor een oorlog nog erger. Gelukzoekers? Huis en haard moeten verlaten en daarna zoeken naar geluk tussen hen die mij haten. Het is maar wat je geluk noemt.

 15. Loes

  Over de Nederlandse vluchtelingen die terug keren naar hun eigen land (Nederland) op hun oude dag wordt verzwegen. Er wordt hier met geen woord over gerept. En wij maar belasting betalen en sociale premies afdragen zodat als zij terug keren dan kunnen ze mee-eten en meeprofiteren van ons brood en waarvoor wij gespaard hebben.
  In het buitenland hebben zij al die jaren lekker de belasting kunnen ontduiken.

 16. Rob

  Absoluut geen vluchtelingen meer opnemen. Het zijn geen vluchtelingen meer. Ze veroorzaken heel veel overlast. Men neemt de moeite niet om zich aan te passen, men krijgt hier alles voor elkaar vooral de zorg waar wij ons arm aan betalen. Laat staan de rest. Gewoon terugsturen die handel.

 17. Miek

  En Nederlandse economische vluchtelingen? Dat mag wel? Omdat ze geld meenemen?
  Waarom hebben wij met recht? Omdat we in Nederland geboren zijn?

 18. Miek

  En Nederlandse economische vluchtelingen? Dat mag wel? Omdat ze geld meenemen?
  Waarom hebben wij meer recht? Omdat we in Nederland geboren zijn?

 19. Robertus

  Absoluut géén vluchtelingen meer hier! Halen alleen maar gedonder voor héél lange tijd binnen. Zorg éérst maar eens beter voor de eigen bevolking!

 20. Ruud Beijer

  Veel Almeerders houden meer van de islam en de asielparasieten dan van hun kinderen.Kijk maar waarop ze stemmen dat stelletje verraders.

 21. Hans

  Zeker niet meer! We hebben d’r al genoeg hier. Veroorzaken alleen maar overlast! Opzouten ermee. Straks is Almere geen Almere meer, maar Vluchtmere

 22. John Lodder

  Zolang de inwoners gemiddeld 9 jaar moeten wachten op een betaalbare woning zal de gemeente niet nog meer asielzoekers moeten opnemen.Eerst maar eens de boel op orde brengen voor de eigen inwoners.

 23. Lia

  Ik vind wel dat we vluchtelingen op moeten nemen uit oorlogsgebieden. Als we weten hoe vreselijk de 2e wereldoorlog was en zien hoe mensen nu gevaar lopen en kans hebbrn om afgeslacht of mishandeld te worden. Maar het doet niet af hoe slecht het is dat er zo’n enorm tekort is aan sociale huurwoningen. En dat de wachtlijst enorm is en dat gewone huurwoningen verkocht worden. Dat vind ik geen passend beleid.

 24. Ruud Beijer

  Lia vindt jij dat?Jij hebt zeker geen kinderen?Als je ze wel zou hebben dan zullen ze je dankbaar zijn voor je gehuichel
  Omdat jij meehuichelt zijn er geen woningen voor onze kinderen
  Omdat jij meehuichelt is het aantal verkrachtingen door asielzoekers explosief gestegen
  Omdat jij wegkijkt is de zorg onbetaalbaar aan het worden
  Omdat jij meehuichelt moet ik doorwerken om de kosten te betalen van de asielparasieten. Kotsmisselijk word ik van al die huichelachtige Nederlanders die zo van de islam houden!

 25. Richard O

  Elke Vluchteling is verraad van vrijheid en Land, Een Barbaarse Cultuur Afkomst Waar Vrouwen Geen Rechten Hebben, En Waar Kinderen Gebruiksvoorwerpen zijn, Daarbij is 80% van de vluchtelingen moslim een geweldadige cultuur die hier ook NIET thuis hoort..

 26. Richard O

  Je haalt Misschien een Kind uit de Oorlog,
  Maar je haalt IS Nooit meer uit een IS kind of vluchteling, het zijn (minderjarige) Terminators Geprogrammeerd om te doden! Zelfs hulpverleners van het rode kruis zeggen dit, en hebben de hulp gestopt. Vanaf 4 jaar leren IS-kinderen Te snijden met messen, en vanaf 8 jaar leren ze echt te doden en wapens te hanteren. Ze zijn opgegroeid zonder liefde en dat is dodelijk gevaarlijk. Emotieloos

Reageren is niet meer mogelijk.