In het weekend van 10 tot 13 mei 2019 gaat aannemer Parkway6 de hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad, tussen Almere Havendreef en de Hogevaart, definitief inrichten en klaar maken voor gebruik. Hiervoor is de A6 op verschillende plekken tijdens deze weekenden afgesloten en worden omleidingen ingezet. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De weg is dicht vanaf oprit 3 Almere Stedenwijk tot oprit 6 Almere Buiten.

Omleiding

De afsluiting duurt van vrijdag 10 mei 20.00 uur tot maandag 13 mei 5.00 uur.

Tijdens de wegafsluiting van de A6 bij Almere worden omleidingsroutes ingezet:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de A1 en de A27
  • Verkeer vanuit Amsterdam naar Almere Stad of Almere Buiten wordt omgeleid via de Hogering en de Tussenring/Buitenring
  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Haven wordt omgeleid over de Hogering, Tussenring, de A6 richting Amsterdam en afrit 4 Almere Haven.
  • Vanuit Lelystad richting Amsterdam kan verkeer gebruik maken van de parallelrijbaan.

Verbreding

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar 4 keer 2 rijstroken. In november 2018 is het eerste deel van de verbrede A6 bij Almere, tussen de Hogevaart en Almere Buiten-Oost, in gebruik genomen. “Dit levert nu al minder vertraging op in de avondspits”, aldus Rijkswaterstaat.

Vanaf maandag 13 mei kan het verkeer richting Lelystad, tussen Almere Havendreef en de Hogevaart, ook gebruik maken van de hoofd- en parallelrijbaan. “Dit bevordert de doorstroming van het verkeer richting Lelystad tijdens de avondspits”.

17 tot 20 mei

De weg is ook dicht in het weekend van vrijdag 17 mei 20.00 uur tot maandag 20 mei 5.00 uur. In het weekend van 17 – 20 mei worden de hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad definitief ingericht door het aanbrengen van definitieve belijning en asfalt (ZOAB). Daarmee is ook het deel tussen Almere Havendreef en de Hogevaart in gebruik.

Comments are closed.