Mensen redden vanuit je luie stoel? Of gewoon vanuit de klas in Almere? Het is mogelijk via het project Missing Maps van het Rode Kruis. Met behulp van satellietbeelden kunnen deelnemers wegen, gebouwen, rivieren en open plekken intekenen. Ook studenten van Aeres Hogeschool in Almere doen mee aan het project.

Mozambique

De studenten brachten Mozambique in beeld. In Mozambique hebben twee cyclonen in maart en april veel schade aangericht. Het ging om de cyclonen Ida en Kenneth. Dorpen zijn weggevaagd en veel gebieden staan onder water. “Door het gebied nu digitaal in te tekenen met informatie van bestaande kaarten en satellietbeelden kunnen de hulptroepen in ieder geval de weg vinden naar plekken waar de hulp het hardst nodig is”, zo meldt het Rode Kruis.

Samenwerking

Missing Maps is een samenwerking tussen het Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en het Humanitarian OpenStreetMap Team. Ook Zuid-Azië wordt in kaart gebracht. Meehelpen is simpel, in een paar stappen kun je aan de slag.

Comments are closed.