In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ lees je het nieuws dat niet altijd de voorpagina haalt. Het gaat zelfs om kleine berichten die de krant of de nieuwsstroom online niet halen. 1Almere houdt je graag op de hoogte, ook van dit soort berichten. Vandaag gaat het over de volgende onderwerpen:

  • Stadsgesprekken bij Ondernemend Café live op Facebook
  • Prachtige verhalen
  • Het Repair Café in de Waterwijk en Verzetswijk.

LIVE

In de serie Stadsgesprekken, een initiatief van het college van burgemeester en wethouders, gaat het vandaag over de economische ontwikkeling van Almere. De Stadsgesprekken vinden plaats in het Ondernemend Café. Ondernemers en inwoners kunnen meepraten over het thema van vandaag. Een bijzonderheid is dat deze bijeenkomst via Facebook live mee te volgen is. Vanaf 18:30 uur is het Ondernemend Café live te volgen en kan men meedoen aan dit gesprek.

De bijeenkomst vindt van 18.30 tot 20.00 uur plaats in Places to Work aan de Wisselweg 33 in Almere Stad. Almeerders die ideeën of suggesties hebben over de economie en bedrijvigheid in de stad zijn van harte welkom. Wethouder Maaike Veeningen van Economische Ontwikkeling opent de bijeenkomst.

Tijdens het Ondernemend Café gaat een deskundig panel in een live talkshow in gesprek over de kansen en bedreigingen voor de Almeerse economie. Het panel bestaat uit Willeke Waller (Rabobank Almere), Kay Lagerweij (Places to Work), Jan Melle Liscaljet (Cultuurmakelaar Almere) en Anneke Goudswaard (lector Nieuwe Arbeidsverhoudingen Windesheim Flevoland). Van het publiek wordt een actieve inbreng verwacht en ook online zijn vragen te stellen.

Prachtige verhalen bij Avanti

Maar er zijn meer verhalen en gesprekken in Almere.
Avanti Almere verwijst naar een prachtig verhaal. “In dit prachtige verhaal schrijft onze eigen Beri Shalmashi vol liefde over het bergdorp met de platte daken waar zij nooit geweest is. Zeer terechte Anil Ramdas Essayprijs nominatie”, zo staat op Twitter.

Repair Café

Vandaag vond er een Repair Café plaats in buurtcentrum De Draaikolk. In het Repair Café kun je apparaten laten herstellen. Het volgende Repair Café vindt plaats in Buurtlokaal De Wissewasjes (van 13.00 tot 16.00 uur). En op dinsdag 14 mei 2019 in Buurtcentrum EveNaarHuis aan de Sumatraweg 352 (van 19.00 tot 21.30 uur).

Meer informatie over het Repair Café is te vinden op de website van de organisatie.

Comments are closed.