Op 30 juni organiseert Comité 30 juni-1 juli Almere in aanloop naar de Keti Koti herdenking op het Stadhuisplein in Almere een Kleurrijke Diversiteit Parade. Alle groepen uit Almere en omstreken worden opgeroepen om mee te doen aan de Parade.

Thema

Thema van dit jaar is VERBONDENHEID IN DIVERSITEIT.

Juist Almere leent zich voor een Diversiteit Parade, omdat er in de jonge stad meer dan 160 verschillende nationaliteiten te vinden zijn. “Het is belangrijk om te komen tot een activiteit waar alle bewoners bij betrokken zijn om de eenheid in Almere te bevorderen”, zo laat het Comité 30 juni-1 juli Almere weten op Facebook.

Klederdracht

Het is de bedoeling dat iedere groep of individu in traditionele kledij en uiting deelneemt aan de parade al dan niet begeleidt met eigen muziek.

Doe mee!

“Door mee te lopen in de Diversiteit Parade geef je uiting aan het belang van de herdenking van de afschaffing van Nederlandse Trans-Atlantische slavernij”, aldus de organisatie. “Je benadrukt het belang van Diversiteit en Inclusiviteit in Almere door samen de vrijheid te vieren. Groepen of personen die willen meelopen met de diverstiteitsparade op 30 juni a.s. geef je zo snel mogelijk op”.

Je kunt je opgeven via Facebook.

Waar en wanneer?

Op zaterdag 30 juni 2019 om 11.00 uur op het Stadhuisplein in Almere.
Dit jaar vindt Keti Koti voor de tweede keer plaats in de Almere. Keti Koti vindt dit jaar op 1 juli 2019.

Foto

Keti Koti in Almere. Bron: Comité 30 juni – 1 juli Almere / Facebook.

Comments are closed.