In het onderzoek naar de dood van een 72-jarige man uit Lelystad, is op woensdagavond 1 mei 2019 een verdachte aangehouden. Het gaat om een 30-jarige inwoner van Almere. Dat meldt de politie. “De man is aangehouden op verdenking van heling van de mobiele telefoon van het slachtoffer en is, voor zover nu bekend, niet betrokken bij de dood van het slachtoffer”.

Twee aanhoudingen

Eerder werden er in deze zaak al twee aanhoudingen verricht. Eén verdachte is een 35-jarige man. Op maandag 29 april werd al een 48-jarige plaatsgenoot aangehouden. Deze 48-jarige verdachte werd vorige week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Misdrijf

“Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer, de 72-jarige bewoner van het pand, zeer waarschijnlijk in het weekend van vrijdag 19 op zondag 21 april 2019 om het leven is gekomen”, aldus de politie. “Sectie op het lichaam van het slachtoffer bevestigt het vermoeden van een misdrijf. De politie is op zoek naar mensen die het slachtoffer rond die tijd nog hebben gezien en/of gesproken. Daarnaast wil de politie graag spreken met mensen die rond die dagen verdachte personen in of rond de woning hebben gezien of beschikken over camerabeelden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de gratis tiplijn van de politie via telefoonnummer 0800-6070”.

Afwachten

De man die verdacht wordt van heling, is nu in afwachting van een vervolgbeslissing. Hij werd vorige week verhoord door de politie.

Comments are closed.