Vandaag vindt de nationale Bevrijdingsdag plaats in Almere. Het bevrijdingsvuur wordt om ongeveer 12.45 uur ontstoken op de Esplanade. Daarbij is ook minister-president Mark Rutte aanwezig. Hij wordt bijgestaan door de burgemeester van Almere, Franc Weerwind, commissaris van de Koning Leen Verbeek en de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gerdi Verbeet.

Aflevering

Bekijk hier het verslag van de nationale start van Bevrijdingsdag met ruime aandacht voor de 5 mei-lezing in Almere, door wetenschapper en schrijver Rosanne Hertzberger. Ook is er een kinderlezing door een jeugdige Almeerder.

Deze aflevering werd uitgezonden op NPO1 en is terug te bekijken via NPO Start.
Klik op het logo hieronder om de aflevering te bekijken.

Klik op het logo van NPO Start om de aflevering over Bevrijdingsdag 2019 in Almere te bekijken.

Artiesten

“De hele dag door treden de beste Nederlandse artiesten op. Er staan podia op de Esplanade, Grote Markt, Restaurantplein Belfort en de Stadhuispromenade”, zo meldt VVV Almere. “Publiekstrekker op de Grote Markt is dit jaar Tino Martin. Hij sluit de avond af met een groots optreden om 22.30 uur”.

Sociale Media in beeld

Lees hieronder wat er op Twitter, Instagram en Facebook wordt geschreven over het Bevrijdingsfestival in Almere.

Kraantje Pappie is zojuist geland op het veld bij de Odeonstraat in de Filmwijk. Hij kwam per helikopter.

Comments are closed.