Weekoverzicht: Van Taiwan tot Almere Haven

Deel dit artikel

Bekijk hieronder het weekoverzicht met het Almeerse nieuws uit de afgelopen week. De redactie heeft een selectie gemaakt van de meest belangrijke berichten die je niet mag missen.

Prijs

De gemeente Almere heeft voor haar onderdeel van het Holland Paviljoen de Grand-Prize-Expo-award gekregen voor het thema circulariteit. Dat werd maandag bekend. De gemeente stond met het paviljoen op het Taichung World Flora Expo in Taiwan.

Almere wint prijs met circulair gebouw op World Flora Expo

Modderrun

Na vijf edities komt er een eind aan de Almeerse Modderrun. Stad & Natuur Almere heeft dinsdag laten weten dat ‘het evenement niet voldoende past bij de doelstelling van de stichting’. Het evenement is teveel gericht op sport in plaats van natuur.

Modderrun stopt na vijf edities

Toeristenbelasting

Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een toeristenbelasting in te voeren, heeft mogelijk negatieve gevolgen voor campings en hotels in de stad. Het college deed een voorstel om extra te investeren in recreatie en toerisme vanuit de opbrengst van de in te voeren toeristenbelasting. Die toeristenbelasting heeft mogelijk gevolgen voor camping Waterhout en andere betaalbare accommodaties in de stad. Dat zei brancheorganisatie voor recreatiebedrijven Recron dinsdag tegen de regionale omroep.

Toeristenbelasting heeft mogelijk gevolgen voor campings en hotels

Speciale aanhouding

Dinsdag is de Hogering tijdelijk afgesloten geweest vanwege een arrestatie. Een speciaal arrestatieteam verrichte een aanhouding op verzoek van de Koninklijke Marechaussee.

Speciaal arrestatieteam verricht aanhouding op Hogering

Tweede aanhouding

De politie heeft opnieuw een Almeerder aangehouden in verband met het onderzoek naar de dood van een 72-jarige inwoner van Lelystad. De verdachte is een 35-jarige man. Op maandag 29 april werd al een 48-jarige plaatsgenoot aangehouden. Deze 48-jarige verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Almeerder aangehouden na misdrijf in Lelystad

Wethouder Lodders stopt

Wethouder Jaap Lodders heeft deze week aangegeven dat hij zijn functie als wethouder van de gemeente Almere met ingang van 15 mei neerlegt. Dat meldde de gemeente Almere in een persbericht.

Wethouder Lodders stopt als wethouder in Almere

Herdenken in Almere Haven

Bekijk hieronder de headlines van het nieuws op 3 mei 2019. Een video met drie niet te missen nieuwsonderwerpen uit Almere. Het gaat onder andere over de Dodenherdenking in Almere Haven.

Foto

Holland Paviljoen op de Taichung World Flora Expo. Bron: Gemeente Almere (aangeleverd).