In de nacht van 4 op 5 mei brengt de Almeerse hockeyclub het bevrijdingsvuur naar Almere. Zoals ieder jaar wordt het bevrijdingsvuur in Wageningen aangestoken. Dit jaar wordt de officiële herdenking in Flevoland gehouden. Vandaar dat het vuur naar Almere komt.

Negentig

“Negentig enthousiaste leden van de hockeyclub hebben zich opgegeven om de 70 kilometer van Wageningen naar de Esplanade in Almere af te leggen”, zo schrijft de club. “De lopers starten na middernacht en lopen de hele nacht door. De senioren nemen de langste afstanden en nachtetappes voor hun rekening. Twee deelnemers lopen die nacht zelfs een marathon met de fakkel”.

Jeugdleden

Bij de Stichtse brug wachten de jeugdleden de lopers op. Zij starten om 6:30 uur en lopen in groepen van tussen de zes en 35 deelnemers. Ook de G-hockeyers lopen mee.

Premier Rutte

Het laatste stuk wordt afgelegd door aanwezigen en de jongste jeugd voorop. Er wordt dan gelopen van de club naar het centrum. Een select groepje kinderen mag dan het Apollohotel in om later de fakkel te overhandigen aan premier Rutte.

Comments are closed.