Ben je benieuwd waar bijzondere architectuur te vinden is in Almere? De bijzondere architectuur is niet moeilijk te vinden. Almere beschikt namelijk sinds 2010 over een eigen architectuurgids. De gids is een initiatief van Casla in samenwerking met Almere City Marketing en uitgeverij Pharos.

Handig

“Een handzaam boek, gemakkelijk om mee te nemen, als u op zoek gaat naar wetenswaardigheden over de architectuur en stedenbouw in Almere”, zo schrijft de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). “We hebben, samen met D-Byte, de gids voor u online gezet. U kunt tevoren routes uitdraaien die u wilt lopen, rijden of fietsen. U kunt ook onderweg via uw smartphone informatie ophalen. We blijven up to date door telkens nieuwe objecten toe te voegen”.

Via de gids is de dynamische groei van Almere te volgen.

Allerlei gebouwen

In de gids staan bijvoorbeeld de gebouwen van De Nieuwe Bibliotheek en het Stadhuis. Maar ook de huizen van De Fantasie die werden ontworpen naar aanleiding van een prijsvraag. In 1982 werd de prijsvraag ‘Ongewoon Wonen’ door het comité De Fantasie in Almere uitgeschreven. De tien prijswinnaars kregen voor vijf jaar een stuk bouwgrond ter beschikking van de Rijksdienst IJsselmeerpolders. Daarnaast zijn er nog vele andere architectonische gebouwen toegevoegd. Van Almere Poort tot Noorderplassen en Oosterwold. Van ieder stadsdeel en van iedere wijk is er wel wat te vinden.

Neem een kijkje

Wil je een kijkje in de gids nemen? Dat kan via de website van Architectuurgids Almere.

Foto

Bron: Screenshot website Architectuurgids Almere.

Comments are closed.