Laagvliegende vliegtuigen: het komt vaak voor in Almere. Vooral bij slecht weer met harde wind wordt er gekozen voor de Buitenveldertbaan. Om die baan te kunnen bereiken, moet het vliegverkeer eerst over Almere heen. En dat levert duizenden klachten per jaar op bij het meldpunt BAS.

Stem mee

Heb jij last van het vliegverkeer boven Almere? Stem mee op de stelling en geef je reactie onderaan deze pagina.

[democracy id=”10″]

Stem ook eens op onze andere stellingen.

Filmwijk, Kruidenwijk en Molenbuurt

In Almere komen de meeste klachten uit het postcodegebied 1325, 1313 en 1333. Het aantal klachten loopt meestal in de duizenden. ‘Het kwam weleens voor dat een Almeerder in één kwartaal bijna tienduizend meldingen doorgaf’, zo staat op vlieghinder.nl. Mogelijk ging het om een automatische melder, maar het komt wel vaker voor.

BAS

BAS is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is een gezamenlijk initiatief van Luchtverkeersleiding Nederland en Schiphol.

Comments are closed.