Stem mee: ‘Heb jij last van vliegverkeer boven Almere?’

Laagvliegende vliegtuigen: het komt vaak voor in Almere. Vooral bij slecht weer met harde wind wordt er gekozen voor de Buitenveldertbaan. Om die baan te kunnen bereiken, moet het vliegverkeer eerst over Almere heen. En dat levert duizenden klachten per jaar op bij het meldpunt BAS.

Stem mee

Heb jij last van het vliegverkeer boven Almere? Stem mee op de stelling en geef je reactie onderaan deze pagina.

Heb jij last van vliegverkeer boven Almere?

Stem ook eens op onze andere stellingen.

Filmwijk, Kruidenwijk en Molenbuurt

In Almere komen de meeste klachten uit het postcodegebied 1325, 1313 en 1333. Het aantal klachten loopt meestal in de duizenden. ‘Het kwam weleens voor dat een Almeerder in één kwartaal bijna tienduizend meldingen doorgaf’, zo staat op vlieghinder.nl. Mogelijk ging het om een automatische melder, maar het komt wel vaker voor.

BAS

BAS is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is een gezamenlijk initiatief van Luchtverkeersleiding Nederland en Schiphol.

3 Reacties op “Stem mee: ‘Heb jij last van vliegverkeer boven Almere?’”

 1. Nico

  Vind de overlast van het grote vliegverkeer best meevallen. De kleine luchtvaart levert bij mij veel meer irritatie op. Het geluid houdt langer aan en dient in mijn ogen geen enkel nut.

  • Henk

   Jij bent zelf zeker iemand die er veel gebruik van maakt.
   dan kan je er natuurlijk geen last van hebben
   En last hebt van anderen die een hobby hebben.

   Waarschijnlijk een egoïst.

   • Nico

    Beste Henk,

    Slechts eenmaal heb ik gevlogen in mijn leven. Voor mij hoeft het niet. Een scooter zonder uitlaat stoort mij evenveel als een Cessna met tegenwind. In NL zijn beiden niet van levensbelang dus zinloos. Als mij deze mening egoïstisch maakt; het zij zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *