Jörgen Raymann zal 11 juni aanwezig zijn bij het Mantelzorgdebat in Almere. Als dagvoorzitter leidt hij de gesprekken tussen de aanwezigen, zorgorganisaties en de gemeente. De gemeente en allerlei organisaties vinden het belangrijk om mantelzorgers goed te ondersteunen. Daarom wordt er een Mantelzorgdebat georganiseerd.

Mantelzorg

Bij Mantelzorg komt veel kijken. Familieleden, vrienden, kennissen en/of buren verzorgen chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevende in hun omgeving. Het gaat om langdurige zorg die onbetaald is. Door de persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn/haar naaste, staan de mantelzorgers vaak dag en nacht klaar.

Debat

Het debat gaat over vragen als: Welke invloed hebben zorgtaken op hun leven? En hoe kunnen we zorgen dat jonge mantelzorgers ook ‘gewoon kind’ kunnen zijn? Een aantal jonge mantelzorgers vertellen hun verhaal. Dit keer vindt het debat plaats op 11 juni van 14.30 tot 17.00 uur in het Almeerse stadhuis.

Onderzoek

“Een lector van de Haagse Hogeschool vertelt over de kracht en kwetsbaarheid van jonge mantelzorgers. Verder maken we de eerste resultaten bekend van Europees onderzoek onder jonge mantelzorgers. We horen welke problemen jongeren ervaren en wat ze zelf als goede ondersteuning zien”, zo meldt de gemeente Almere.

Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan op www.mantelzorgpleinalmere.nl

Comments are closed.