Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een toeristenbelasting in te voeren, heeft mogelijk negatieve gevolgen voor campings en hotels in de stad. Het college deed een voorstel om extra te investeren in recreatie en toerisme vanuit de opbrengst van de in te voeren toeristenbelasting. Die toeristenbelasting heeft mogelijk gevolgen voor camping Waterhout en andere betaalbare accommodaties in de stad. Dat zegt brancheorganisatie voor recreatiebedrijven Recron tegen de regionale omroep.

2,50 euro

Het plan is om vanaf volgend jaar 2,50 euro belasting per nacht te vragen aan alle toeristen. “Voor een gezin met twee kinderen dat op de camping staat, betekent dit dat ze straks dus een tientje per nacht extra kwijt zijn”, stelt regiomanager Arthur Helling van Recron. Helling vreest dat toeristen dan voor een andere stad kiezen. De eigenaar van camping Waterhout verwacht zelfs rampzalige gevolgen.

Advies

Zo’n driekwart van de gemeenten in Nederland heft toeristenbelasting. Hoewel dat wettelijk niet verplicht is, wordt voor de invoering vaak advies ingewonnen bij Recron. Recron heeft aangegeven dat de gemeente Almere nog niet eerder over de voorgenomen plannen heeft gesproken, ondanks dat de gemeente en Recron vaak om de tafel zitten.

Comments are closed.