55

Stilstaan bij vrijheid in de bibliotheek

In de nieuwe bibliotheek staat directeur Chris Wiersma deze week stil bij de vrijheid. “Zijn persoonlijke voorwerp staat symbool voor zijn gedachten en gevoelens bij ‘In Vrijheid Kiezen’. Want dat is het jaarthema van de Nationale Viering van de Bevrijding. Hiervoor is de provincie Flevoland dit jaar gastheer”, zo schrijft de bibliotheek in Almere.

Erich Fromm

Het persoonlijke voorwerp van Chris is een boek van Erich Fromm. Het gaat om het boek ‘De Angst voor de Vrijheid’. Het boek kwam uit in 1941. “Erich Fromm schreef het boek in reactie op fascisme en communisme en nu kun je het in verband brengen met populisme en fundamentalisme. Fromm onderscheidt de vrijheid ván en de vrijheid tót. De vrijheid van onderdrukking en terreur, de vrijheid tot de ontplooiing van individu en samenleving”, aldus directeur Chris Wiersma.

Bibliotheken

Meer over het Flevolandse initiatief in de diverse Flevolandse bibliotheken is te lezen op de website van De Nieuwe Bibliotheek in Almere.

Dit vind je misschien ook interessant