64

1Almere Actueel: Een portret van het VoedselLoket

1Almere Actueel bezoekt het Voedselloket Almere. Naast voedsel zijn er ook veel spullen te vinden. In deze aflevering is er ook nog kort aandacht voor het nieuws op 1almere.nl.

VoedselLoket Almere

”Het VoedselLoket is bedoeld voor personen en gezinnen in Almere die niet in staat zijn om (voldoende) voedsel te kopen voor zichzelf of voor hun gezin”, aldus het loket. ”Iemand komt voor voedselhulp in aanmerking als deze per maand minder geld overhoudt dan een bepaald bedrag. Dit bedrag is het maandinkomen minus de vaste lasten. Dus bijvoorbeeld de uitkering minus huur, gas, water en elektriciteit. Ook de aflossing van schulden kan gelden als een vaste last”.

Deze week brengt 1Almere het belangrijke werk van het Voedselloket in beeld. Vandaag deel 1 van de reportage. Op woensdag zie je deel 2.

Almere City FC

Almere City FC is periodekampioen geworden van de vierde periode. De Almeerders wonnen vrijdagavond in het Yanmar Stadion van Jong PSV met 2-1.

Almere City FC wint van Jong PSV; periodekampioen en stijging in klassement

Gemeente gaat sparen

Het college van burgemeester en wethouders wil extra geld uittrekken voor mobiliteit, duurzaamheid, digitalisering en culturele- en sportvoorzieningen. Ook wordt voorgesteld om extra te investeren in recreatie en toerisme vanuit de opbrengst van de in te voeren toeristenbelasting.

College wil extra geld voor duurzaamheid, cultuur en sport

Dit vind je misschien ook interessant