60

Deze week: Het Voedselloket

Deze week extra aandacht voor het Voedselloket in Almere. Op maandag en woensdag zie je in de uitzendingen van 1Almere Actueel twee reportages over het Voedselloket van Almere.

Het Voedselloket

”Het VoedselLoket is bedoeld voor personen en gezinnen in Almere die niet in staat zijn om (voldoende) voedsel te kopen voor zichzelf of voor hun gezin”, aldus het loket. ”Iemand komt voor voedselhulp in aanmerking als deze per maand minder geld overhoudt dan een bepaald bedrag. Dit bedrag is het maandinkomen minus de vaste lasten. Dus bijvoorbeeld de uitkering minus huur, gas, water en elektriciteit. Ook de aflossing van schulden kan gelden als een vaste last”.

Komende week brengt 1Almere het belangrijke werk van het Voedselloket in beeld.

Afleveringen

Op maandag, woensdag en vrijdag kun je kijken naar nieuwe afleveringen van 1Almere Actueel. Ook zijn er nieuwe afleveringen van 1Almere 1Minuut. In de uitzendingen van 1Minuut zie je de headlines van het Almeerse nieuws in een flits.

Alle afleveringen zijn op de genoemde dagen te bekijken vanaf ongeveer 13.30 uur.

Ook volgende week zondag is er een nieuwe podcast. De podcast kun je elke zondag beluisteren vanaf ongeveer 13.00 uur.

Dit vind je misschien ook interessant