Koningsdag vrijmarkten
72

Weekoverzicht: Van voetbal tot Koningsdag

Wat gebeurde er de afgelopen week in jouw buurt? Lees het hieronder in het weekoverzicht van 1Almere. Je vindt hieronder een selectie van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen uit Almere.

Ontwerp Yanmar Stadion

Almere City FC heeft afgelopen week haar definitieve ontwerp van het vernieuwde Yanmar Stadion bekendgemaakt. Komende zomer wordt het stadion van City FC verbouwd en groeit de capaciteit naar 4501 toeschouwers.

Almere City FC maakt definitief ontwerp Yanmar Stadion bekend

Lees meer over Almere City FC. Afgelopen week werden er namelijk wedstrijden gespeeld.

Einde aan overwinningsreeks; Almere City FC verliest nipt van FC Dordrecht

Huurprijzen stijgen

Deze week werd bekend dat de huurprijzen in de Almeerse vrije sector met ruim 15% zijn gestegen. Dat bleek uit cijfers van huurwoningensite Pararius. In het eerste kwartaal van dit jaar was de prijs 13,78 euro per vierkante meter.

Huizenprijzen in Almeerse vrije sector stijgen

Aanhoudingen KFC-zaak

De politie heeft deze week een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de twee overvallen op de KFC in Almere Buiten. Dinsdagavond meldde het televisieprogramma Opsporing Verzocht dat er een verdachte is aangehouden.

Overvallen KFC dinsdagavond in Opsporing Verzocht

Later deze week werden er nog twee aanhoudingen verricht.

Opnieuw aanhoudingen in overvalszaken KFC Almere

Boete voor Keolis

De Gemeente Almere legt busmaatschappij Keolis een onvoorwaardelijke boete op van 37.500 euro. Het blijkt dat het beloofde collision warning & lane assist-systeem niet aanwezig is op de stadsbussen. Ook legt de gemeente Keolis voorwaardelijke boetes op vanwege falende kaartautomaten, informatiesystemen en ontbrekende digizuilen.

Boete voor Keolis vanwege ontbrekend systeem op stadsbussen

Politiehond bijt arrestant

De politie heeft na een melding van een conflict bij de Poldermolenweg drie personen aangehouden. Eén van de personen had het even zwaar te verduren toen een politiehond hem beet. De verdachte moest naar het ziekenhuis voor een behandeling.

Politiehond bijt arrestant tijdens aanhouding in Almere

Koningsdag

Vandaag is het Koningsdag. In een artikel besteedde 1Almere er afgelopen week al volop aandacht aan.

27 april: Almere viert Koningsdag met muziek en kraampjes

Dit vind je misschien ook interessant