61

Almere City FC wint van Jong PSV; periodekampioen en stijging in klassement

Almere City FC is periodekampioen geworden van de vierde periode. De Almeerders wonnen vrijdagavond in het Yanmar Stadion van Jong PSV met 2-1.

Wedstrijd

In het eerste deel van de wedstrijd kwamen er kansen voor beide ploegen, maar had Jong PSV de overhand, zo kreeg Jong PSV-aanvaller Cody Gakpo een grote kans. Na ongeveer 20 minuten werd City FC steeds sterker. Na verschillende kansen voor de Almeerders kopte Damon Mirani in de 36e minuut vanuit een vrije trap de 1-0.

1Almere was bij de wedstrijd aanwezig

Al vroeg in de tweede helft kwam Jong PSV op voorsprong. Na een dribbel scoorde Gakpo de 1-1 voor de Eindhovenaren. Vanaf ongeveer de 65e minuut werd City FC steeds beter. De ploeg van Ole Tobiasen kreeg steeds meer kansen en in de 78e minuut scoorde James Efmorfidis de 2-1.

Periodekampioen

Door de winst tegen Jong PSV is City FC periode kampioen van de vierde periode. Dat betekent dat City FC definitief meedoet aan de play-offs in strijd voor promotie.

 

Naast de eerste plek in de vierde periode staan de Almeerders op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Met nog een wedstrijd te gaan kan City FC nog op de derde plek eindigen.

 

Dit vind je misschien ook interessant