27 april: Almere viert Koningsdag met muziek en kraampjes

Deel dit artikel

Aankomende zaterdag 27 april is het Koningsdag. Ook in Almere zijn er allerlei activiteiten.

Koningsnacht

Op de Grote Markt in Almere Centrum begint op vrijdagmiddag om 17.00 uur de Almeerse Koningsnacht met vrijmarkten in de straten van de stad. De hele nacht blijven alle kleedjes en kraampjes staan op de plekken waar dat is toegestaan.

Ook zijn er verscheidene optredens in Almere Centrum die om 17.00 uur beginnen. Op de Grote Markt is het Kings Night Dance met onder andere R&G, Theo Leegwater en DJ KAI & Friends. Tijdens Koningsnacht op het Belfort zijn er optredens van onder andere DJ Jeroen. Voor kinderen zijn er optredens op het Stadhuisplein.

Bron: Almere City Marketing.

Koningsdag

Op Koningsdag zijn er in heel Almere verschillende vrijmarkten te vinden.

Almere Centrum

Op 27 april zijn er in Almere Centrum, net als tijdens de Koningsnacht, verschillende optredens. Ook is er een speciaal podium voor kinderen op het Stadhuisplein. Daar zijn er dansoptredens te zien en is er onder andere een acrobatiek workshop.

Naast alle optredens zijn er ook de hele dag kleedjes en kraampjes te vinden op de plekken waar dat is toegestaan.

Almere Buiten

In het winkelcentrum van Almere Buiten zijn er vanaf vrijdag kleedjes en kraampjes te vinden. Op het Rio de Janeiroplein en het Globeplein wordt een vrijmarkt gehouden.

Op het plein bij OBS De Archipel wordt er een kleedjesmarkt gehouden voor kinderen. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur is er, buiten de kleedjesmarkt om, een schminkster die kinderen gratis schminkt.

Almere Poort

Ook in Almere Poort wordt er ook een kleedjesmarkt gehouden ter ere van Koning Willem-Alexander. De kleedjesmarkt vindt plaats in het Cascadepark op het plein bij het Klokhuis.

Almere Haven

In het centrum in Almere Haven is er traditiegetrouw tijdens Koningsnacht en Koningsdag een vrijmarkt. Onder andere op de Kerkgracht en in de Kruisstraat is er een vrijmarkt te bezoeken.

Lokaal

In diverse wijken in Almere zijn er ook lokale vrijmarkten. In de Parkwijk wordt er bijvoorbeeld een speciale Koningsdag4Kids gehouden met een stormbaan, springkussen en een patatkraam. Ook in het Lumièrepark is er op 27 april een vrijmarkt.

Foto

Foto: Vrijmarkt in het Lumièrepark in de Filmwijk.