Huizenprijzen in Almeerse vrije sector stijgen

Deel dit artikel

De huurprijzen in de Almeerse vrije sector zijn met ruim 15% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van huurwoningensite Pararius. In het eerste kwartaal van dit jaar was de prijs 13,78 euro per vierkante meter.

Grote steden

In grote steden als Rotterdam, Utrecht en Eindhoven stegen de prijzen ook harder: de huurprijzen namen hier met ten minste 7,5 procent toe. Landelijk stegen de prijzen met gemiddeld zo’n 5%.

Er is vooral een sterke huurprijsstijging in gebieden nabij grote steden. “Het aantal inwoners van Nederlandse steden groeit hard. De bevolkingsgroei was, in verhouding tot het aantal inwoners, het sterkst in kleinere gemeenten in de buurt van deze grote steden. Die ontwikkeling geeft een verklaring voor de prijsstijging die op Pararius zichtbaar is. De huurprijzen van woningen in de grote steden stijgen aanzienlijk minder hard dan de huurprijzen van woningen in perifere gebieden”, zo laat de huurwoningensite.

De hoge huurprijzen in de vrije sector zijn reden voor de gemeente Amsterdam om maatregelen te nemen. Zo werkt de gemeente aan een plan om verhuur, direct na de aankoop van een nieuwbouwwoning, te verbieden.

Friesland

Voor wie echt goedkoop wil huren is Friesland de beste plek. “Voor het eerst is de provincie Friesland de enige Nederlandse provincie met een vierkantemeterprijs onder de tien euro. De huurprijzen daalden hier zelfs met 3,9 procent naar € 9,32 per vierkante meter per maand”, aldus Pararius.

One Reply to “Huizenprijzen in Almeerse vrije sector stijgen”

  1. Ruud Beijer

    De woningnood in Almere wordt steeds nijpender. Gelukkig krijgen de zielige asielzoekers voorrang op de Almeerders .Dat is de wil van het overgrote deel van de wegkijkers in Almere .

Reageren is niet meer mogelijk.