Ondertussen in Almere: Schapen, kijken en zon

Deel dit artikel

In ‘Ondertussen in Almere’ lees je de kleine nieuwtjes die normaal de voorpagina niet halen. Vandaag gaat deze rubriek over de volgende onderwerpen:

  • Schapen zorgen voor vertraging;
  • Kijk en Doedag in Almere;
  • Een meivakantie vol met activiteiten.

Schapen

De aanleg van de mountainbikeroute in Almere heeft vertraging opgelopen. Een groepje schapen heeft namelijk voor problemen gezorgd. Niet zozeer de schapen zelf zorgen voor overlast, maar wel de afzetting. Hekken verdelen de velden in drie delen. Mountainbikers kunnen zich daardoor niet makkelijk verplaatsen. Speciaal voor de nieuwe mountainbikeroute worden er nu zes houten bruggen aangelegd. Daar kunnen de mountainbikers makkelijk gebruik van maken.

Niet alleen de hekken zorgen voor problemen. Ook de ondergrond blijkt niet stevig genoeg te zijn. De ondergrond moet daarom mogelijk verstevigd worden.

Aanleg mountainbikeparcours van start

Doe en kijkdag in Almere

De Doe en Kijkdag op Stadslandgoed De Kemphaan heeft veel bezoekers getrokken. De Doe en Kijkdag vond op Tweede Paasdag plaats. Volgens boswachter Lida Blok trok het evenement enkele duizenden mensen. De boswachter zag dat de parkeerplaatsen goed vol waren. ”De sfeer was de hele dag erg gemoedelijk”, vertelt zij aan de regionale omroep.

Meivakantie

Op diverse plekken in Almere worden er activiteiten georganiseerd in de meivakantie. Bijvoorbeeld bij de Droomspeelbus en het Erfgoedhuis Almere.

Meer activiteiten vind je bij De Schoor.