54

Natuurbrandrisico in Flevoland naar fase 2

Sinds vrijdag is de natuurbrandrisico in Flevoland naar fase 2 bijgesteld. Dat betekent dat, ondanks dat iemand een vergunning heeft, je niet meer mag stoken om bijvoorbeeld snoeiafval te verbranden. Dat meldt de gemeente Almere.

Droogte

Het is volgens de gemeente Almere al langere tijd droog in de natuur, waardoor de kans op natuurbranden toeneemt. “Met de weersvoorspelling voor aankomende tijd lijkt het erop dat de kans verder zal toenemen”, aldus de gemeente Almere via haar website.

Fase 2

Er wordt gevraagd extra alert te zijn en vooral ‘verdachte zaken’ direct te melden via 112. “Ook mag u, ondanks een – gemeentelijke of provinciale – vergunning, hoogstwaarschijnlijk niet meer stoken, bijvoorbeeld om snoeiafval te verbranden”, zo schrijft de gemeente Almere.

In Flevoland voert Staatsbosbeheer tijdens droge periodes extra controles uit.

Dit vind je misschien ook interessant