Einde aan overwinningsreeks; Almere City FC verliest nipt van FC Dordrecht

Deel dit artikel

Almere City FC heeft maandagmiddag met 3-2 verloren van FC Dordrecht. Voor de Almeerders is dit de eerste nederlaag na zes overwinningen op rij.

Wedstrijd

City FC begon de wedstrijd al niet erg kansrijk. Wel zagen de Almeerders een kopbal van Niek Vossebelt in de handen van FC Dordrecht-doelman Bryan Janssen gaan. Niet veel later scoorde FC Dordrecht de 1-0 vanuit een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied.

Ook in de tweede helft had FC Dordrecht de overhand. In de minuut na rust scoorde FC Dordrecht door een grote fout van City FC-middenvelder Anwar Bensabouh. Amper een kwartier later scoorde FC Dordrecht opnieuw.

In de 63e minuut kreeg FC Dordrecht-speler Thomas Kok zijn tweede gele kaart waardoor de spelers uit Dordrecht verder moesten met 10 spelers. Door de rode kaart, kreeg City FC steeds meer de overhand in de wedstrijd. Aanvoerder Damon Mirani kopte 10 minuten voor tijd de 3-1 binnen namens de Almeerders en in de extra tijd werd het nog even spannend toen Youri Loen hard de 3-2 binnenschoot.

Klassement

Door de nederlaag in Dordrecht staat City FC op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders staan wel nog steeds op de eerste plek in de vierde periode met vijf punten achter SC Cambuur.

Aankomende vrijdag speelt City FC opnieuw, dan spelen de Almeerders thuis tegen Jong PSV.