Stelling: ‘Almere moet een rookvrije stad worden’

Deel dit artikel

Moet Almere een rookvrije stad worden? Verschillende Nederlandse steden gaan een rookverbod invoeren. In Groningen ging vorig jaar een rookverbod in. Ook Rotterdam moet eraan geloven.

Stelling

Vandaag in een nieuwe aflevering van 1Almere 1Minuut aandacht voor de stelling: ‘Almere moet een rookvrije stad worden’. Wat vind jij? Stem hieronder mee.

Moet Almere een rookvrije stad worden?

Aflevering

Bekijk ook de aflevering van 1Almere 1Minuut om erachter te komen wat andere Almeerders vinden. Reageer op de uitzending door onderaan deze pagina een reactie achter te laten.

8 Reacties op “Stelling: ‘Almere moet een rookvrije stad worden’”

 1. Ton Wurtz

  Rookvrij zijn is nimmer een optie ,maar lijkt op een publicitaire stunt. Veel belangrijker is of inwoners zelf kunnen bepalen of ze wel of niet gebruik wensen te maken van tabak. De uitkomst is al voorspelbaar.
  Ton Wurtz

 2. J. Philipsen

  Uit privé oogpunt zou je verwachten dat ik het eens zou zijn met de stelling. Maar niets is minder waar. Laat de mensen lekker hun eigen keuzes maken en stop met maar blijven pushen naar een preutse, puriteinse en betuttelende samenleving.

 3. Rob Moerbeek

  Jammer, dat er nog mensen in feite pleiten tegen een rookvrije generatie. Ik heb een goede kennis, stevige roker, vlak voor zijn dood in het ziekenhuis meegemaakt, hevig benauwd en aan allerlei slangen gekoppeld. Zulke taferelen ontvlucht men en kan zo kan je vrolijk verder redeneren. alsof je neus bloedt. Ik kan alleen maar hopen dat de inwoners wat redelijker stemmen.

 4. Jan Bergfeld

  Een dodelijke verslaving mag je nooit faciliteren en daarmee stimuleren. In een sociale samenleving moet je zwakkeren en zieken juist helpen.
  Alleen criminele tabakslobbyisten als Ton W***z durven een kankerverwekkende verslaving nog een “vrije keuze” te noemen en hulp voor verslaafden “betutteling.”

 5. John Lodder

  Zoals uit uw peiling tot dusver blijkt is de meerderheid het ermee eens dat rookvrij onzin is.We worden al meer dan genoeg betutteld door de overheid.Gun een mens gewoon zijn/haar sigaret.Of moeten we alcohol ook maar gaan verbieden?Ook slecht voor de gezondheid.De anti-rooklobby…..die zou verboden moeten worden!

 6. F.M

  Idd wat een getrut laat de mensen lekker roken en anders ook maar auto vrij Almere net zulke k verwekende stoffen als van een peuk. Dan ook maar niet meer drinken. Wat een onzin ieder zijn deugd laat de mensen lekker zelf kiezen.

 7. Geert

  Gooi dan ook alle autos er uit die vervuilt zijn dat is ook schadelijk voor mileu pak dat dan aan in plaats roken ik Denk dat autos meer vervuilen dan roken schone autos meer van belang dan roken 🚬

Reageren is niet meer mogelijk.