67

Flevoziekenhuis: “Eerste twee operaties obesitaszorg succesvol uitgevoerd”

Op 15 april is bij de eerste twee patiënten een maagverkleining succesvol uitgevoerd in het Flevoziekenhuis. Dat meldt het ziekenhuis online. “Bariatrisch chirurgen Stef Smeets en Ruben Schouten voerden de twee operaties gezamenlijk uit, ondersteund door een deskundig team”, zo schrijft een woordvoerder.

Zorgvuldig

“Het is heel voorspoedig verlopen, mede dankzij de goede voorbereiding. De patiënten maken het goed. Er hebben zich geen complicaties voorgedaan. Na afloop zijn de procedures geëvalueerd en hier en daar hebben we nog kleine verbeterpunten aangebracht”, aldus Stef Smeets, bariatrisch chirurg.

Veel behoefte

Er blijkt veel behoefte te zijn voor obesitaszorg. “Wij richten ons nu eerst op de patiënten die al op de wachtlijst stonden voor een operatie vanuit de MC IJsselmeerziekenhuizen en daar de voorbereidende fase al hebben doorlopen. Voor nieuwe patiënten is de toegangstijd tot een operatie daardoor tijdelijk langer. Nieuwe patiënten kunnen als zij dat willen al wel van start met het voortraject. Als er sprake is van een acute situatie kunnen patiënten altijd bij ons terecht”, aldus Smeets.

Overname Lelystad

Sinds 1 maart 2019 biedt het Flevoziekenhuis obesitaszorg. Hierover is overeenstemming bereikt met de curator van de MC IJsselmeerziekenhuizen, waar deze zorg tot het faillissement werd aangeboden.

Meer informatie over obesitaszorg is te vinden op de website van het Flevoziekenhuis.

Dit vind je misschien ook interessant