Smog boven Almere door Paasvuren

Deel dit artikel

Almere heeft deze ochtend te maken met extreme smog boven de stad. Vanwege de Paasvuren in het oosten van het land en Duitsland hangt er veel fijnstof in de lucht. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor een ‘onvoldoende’ tot ‘slechte’ luchtkwaliteit.

Gevaarlijk

Een verhoogde concentratie fijnstof in de lucht kan volgens het RIVM, samen met andere luchtverontreiniging, leiden tot een verminderde longfunctie, verergering van astma en een toename van luchtwegklachten als piepen, hoesten en kortademigheid.

Astma en ouderen

Vooral mensen met longaandoeningen, zoals astma en COPD, en (oudere) mensen met hart- en vaatziekten kunnen last ondervinden. Zij kunnen klachten voorkomen of verminderen door zich niet overmatig in te spannen. In sommige gevallen kan medicatie – in overleg met een arts – worden aangepast.

Lees meer over fijnstof in Almere

Onderzoek: De lucht in Almere is ernstig vervuild

3 Reacties op “Smog boven Almere door Paasvuren”

  1. Mike

    Tja, dit nutteloze fenomeen zal geen afwaardering of verbod krijgen zolang er geen minderheden (lees: buitenlanders) zijn die zielige argumenten hebben om weer een traditie van een blank land te bestrijden…. Steekhoudende argumenten als gezondheid en milieu zijn ondergeschikt, zo blijkt uit de houding van de “overheden” die dit gedogen..

  2. Jochem

    Dit zou verboden moeten worden. Om te beginnen dienen getroffen gemeente en provincies gezamenlijk hun beklag richting betrokken gemeenten moeten doen. Het afsteken van vuur ten behoeve van vermaak en traditie mag niet ten koste gaan van de volksgezondheid. Zeker niet omdat diegene die het afsteken waarschijnlijk geen overlast ervaren.

Reageren is niet meer mogelijk.