77

Aantal opgevangen dieren afgenomen bij Stichting AAP

Stichting AAP heeft afgelopen jaar in totaal 95 dieren opgevangen. Dat aantal ligt lager dan voorgaande jaren. Ook het aantal donateurs van de Almeerse stichting is gedaald. Dat meldt de stichting in haar jaarverslag.

Daling

Het aantal dieren wat Stichting AAP heeft opgevangen is met ongeveer 30% afgenomen. Ook het aantal donateurs is afgenomen. In 2017 waren er 56.924 donateurs terwijl er in 2018, met een kleine daling van 2247 donateurs, 54.677 donateurs waren. Eén van de doelen van de stichting was om in 2018 het aantal donateurs te stabiliseren. Dat is dus niet gelukt.

Innovatie

Ondanks de daling in verschillende categorieën, heeft de stichting wel aan innovatie gedacht: “Intern is er aandacht geweest voor het implementeren van een nieuw databasesysteem. Hiermee verwachten wij onze donateurs de komende jaren nog beter te faciliteren op het gebied van hun communicatiewensen”, aldus de stichting.

Born To Be Wild

In 2018 heeft Stichting AAP stappen gezet in het project ‘Born to be Wild’; een samenwerkingsproject dat de stichting heeft met IFAW ter bescherming van de berberaap. “Hiervoor kregen we in 2017 een geweldige bijdrage van de Nationale Postcode Loterij”, aldus de stichting. Met het project wil de stichting de illegale handel in berberapen terugdringen en het leefgebied van de berberaap in Marokko beschermen.

Foto

Lampongaap Glenn; eerder in het nieuws bij Stichting AAP. Bron: Stichting AAP.

Dit vind je misschien ook interessant