62

Weekoverzicht: Van camping tot 100 km/u

Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste nieuwtjes uit jouw buurt.

Camping opent

Camping Waterhout opent opnieuw de deuren. In eerste instantie was het de bedoeling dat de camping vorige week haar deuren opende. Doordat vorige maand het weer erg regenachtig was, is het niet gelukt om alles op tijd klaar te krijgen.

100 km/u

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, moet de snelheid op de A6 bij Almere op 100 km/uur blijven. De partij heeft het college van burgemeester en wethouders verzocht zich daar hard voor te maken bij het Rijk.

Duur

Een opvallend feitje deze week in het landelijke nieuws. De Almeerse wijk Overgooi is één van de snelst opkomende miljoenenbuurten van Nederland. De Almeerse wijk staat landelijk in de top 3 van snelstgroeiende miljoenenwijken waar woningen meer dan één miljoen euro waard zijn. Dat blijkt uit cijfers van databureau Calcasa.

Groei

Nog meer opvallend economisch nieuws: Opnieuw is Almere koploper als het gaat om economische groei. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de stad opnieuw de hoogste economische groei heeft van Nederland.

Esplanade

Donderdag vond de presentatie plaats van de nieuwe Esplanade. Dat meldde de gemeente Almere. Op 21 maart was er al een preview.

Universiteit?

Er komt mogelijk een dependance van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in Almere. Tenminste, dat is wat raadsleden in Almere willen. De UvA zit namelijk met een huisvestingsprobleem. De universiteit hoopt het probleem op te lossen door 3000 studentenwoningen in Almere te bouwen. De Almeerse raadsleden willen daar echter wel wat voor terug: een dependance van de universiteit.

Vis à Vis

Theatergezelschap Vis à Vis moet de huidige locatie aan de Muiderzandplaats verlaten. De gemeente is bezig met een nieuw bestemmingsplan. Het plan is om vanaf 2025 recreatiebedrijven te vestigen op de locatie. Ook zouden er woningen gebouwd gaan worden. Volgens Vis à Vis zou dit grote gevolgen voor het theater kunnen hebben.

Dit vind je misschien ook interessant