59

Lidl gaat duurzaam distributiecentrum bouwen in Almere

Supermarktketen Lidl gaat in Almere een groot en duurzaam distributiecentrum bouwen en heeft daarvoor donderdag een koopovereenkomst getekend. De supermarktketen koopt een kavel van 16 hectare op bedrijvenpark Stichtsekant.

Verheug

“Wij zijn verheugd over de overeenstemming met de gemeente Almere”, zegt Harm van Oorschot, Directeur Centrale Diensten van Lidl Nederland. “Door de centrale ligging in Nederland kunnen we nog efficiënter invulling geven aan de logistiek van onze organisatie. Bovendien investeren  wij op duurzame wijze in de verdere groei van onze filialenorganisatie in Nederland”.

Stichtsekant

Bedrijvenpark Stichtsekant maakt onderdeel uit van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die onlangs tot 4e Logistieke Hotspot van Nederland is verkozen. Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, ziet in de komst van Lidl een bevestiging van de sterke logistieke ontwikkelingen: “Lidl is uiteraard van harte welkom en wij zijn blij dat zij bijdragen aan onze groei en ontwikkeling. Het gaat zelfs om de grootste grondtransactie aan een bedrijf uit de geschiedenis van Almere. Goed voorbeeld doet volgen en wij verwachten in de komende tijd nog meer grondreserveringen en -overeenkomsten te sluiten”.

Duurzaam

Duurzaamheid staat centraal bij het toekomstige distributiecentrum.
Lidl heeft al meerdere distributiecentra gebouwd die tot de duurzaamste van Europa behoren. Deze ruim 50.000 m2 grote gebouwen zijn aardgasvrij en worden voorzien van zonnepanelen en warmte- en koudeopslag. Bovendien gaat Lidl met het distributiecentrum van Almere ook voor de hoogst haalbare BREEAM certificering, namelijk 5 sterren Outstanding.

Foto

Wethouder Veeningen en directeur van Oorschot. Bron: aangeleverd door de gemeente Almere.

Dit vind je misschien ook interessant