58

Cijfers Provinciale Statenverkiezingen bekend; Stedenwijk stemt op DENK

Afgelopen dinsdag rond 10.00 uur zijn de definitieve uitslagen van de Provinciale Staten bekend gemaakt. Vanuit heel Flevoland is Forum voor Democratie de grootste partij geworden, maar de Volkskrant heeft een speciale uitslagenkaart gepubliceerd waar cijfers instaan over de Provinciale Statenverkiezingen.

Samenwerking

De Volkskrant heeft in samenwerking met Open State Foundation en Pointer kunnen achterhalen wat de precieze uitslagen voor ruim negenduizend stembureaus in 350 van de 355 Nederlandse gemeenten waren.

Cijfers

Op vele plekken in Almere hebben stemgerechtigden veel gestemd op Forum voor Democratie. De politieke partij heeft gemiddeld 18.8% van alle Almeerse stemmen gekregen. Ook zijn er plekken in Almere waar Forum voor Democratie niet de grootste partij is geworden.

Treinreizigers

In Almere kon er vanaf 06.00 uur gestemd worden op station Almere Centrum en op station Almere Muziekwijk tot respectievelijk 20.00 uur en 21.00 uur. Op beide locaties behaalde GroenLinks de meeste stemmen.

DENK

Hoewel DENK in totaal één zetel heeft weten te krijgen, hebben stemmers in de Stedenwijk vooral op de politieke partij van DENK-oprichter Tunahan Kuzu gestemd. In totaal hebben 16,8% van de 345 stemgerechtigden die stemden bij basisschool Samenspel gekozen voor DENK.

Noorderplassen

Stemgerechtigden die stemden in de Noorderplassen hebben vooral gekozen voor de VVD. Ook stemgerechtigden die stemden in Almere Hout hebben gekozen voor de VVD.

Dit vind je misschien ook interessant