63

Vis à Vis moet gedwongen verhuizen en start petitie

Theatergezelschap Vis à Vis moet de huidige locatie aan de Muiderzandplaats verlaten. De gemeente is bezig met een nieuw bestemmingsplan. Het plan is om vanaf 2025 recreatiebedrijven te vestigen op de locatie. Ook zouden er woningen gebouwd gaan worden. Volgens Vis à Vis zou dit grote gevolgen voor het theater kunnen hebben.

Verhuizen

“Na 10 jaar onzekerheid heeft Vis à Vis te horen gekregen van het college van B&W dat ze de huidige locatie (Muiderzandplaats 1) moet verlaten. Twee jaar na de feestelijke opening, is de boodschap dat Vis à Vis moet vertrekken. Help ons en teken de petitie vòòr 9 mei. Vis à Vis moet blijven”, zo schrijft Mascha Selhorst namens Theatergezelschap Vis à Vis in de online petitie. De petitie is inmiddels ruim 9500 keer ondertekend.

“Wij kunnen de onzekerheid die de gemeente Almere ons oplevert creatief, financieel en mentaal niet langer dragen”, aldus het theatergezelschap.

Gemeente

Volgens Omroep Flevoland bevestigt de gemeente dat het bestemmingsplan zal worden aangepast. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het plan.

Dit vind je misschien ook interessant