71

Stelling: ‘Snorfietsen weren van de fietspaden in Almere?’

Sinds vorige week mag er in Amsterdam niet meer met de snorfiets gereden worden op fietspaden. De gemeente van Amsterdam heeft het beleid daarvoor aangepast. Ook andere steden volgen de vernieuwing op de voet.

In Almere is er nog geen sprake van het verplaatsen van snorfietsen naar de rijbaan. Maar zou dat niet moeten veranderen?

Wat vind jij?

[democracy id=”12″]

Amsterdam

In Amsterdam zijn snorfietsers binnen de Ring niet meer welkom op het grootste deel van de vrijliggende fietspaden. Ook is er nu een helmplicht voor snorfietsers in Amsterdam. Reden is dat op gesloten en smalle fietspaden het inhalen vaak voor problemen zorgde. Overigens is de helm in Amsterdam niet overal verplicht. Alleen wanneer je op een rijweg naast een vrijliggend fietspad rijdt. “Je zou de helm weer kunnen afzetten op het moment dat je gebruikmaakt van andere wegen of wegen met een fietsstrook”, zo schrijft het Parool.

Dit vind je misschien ook interessant