72

Wisselbaan niet meer direct via A6 bereikbaar

Vanuit Almere Stad en Almere Haven richting Amsterdam is het sinds 8 april niet meer mogelijk om de wisselbaan te gebruiken. Dat meldt Rijkswaterstaat. De maatregel is genomen, zodat de verkeersveiligheid kan worden gegarandeerd en voor een betere doorstroming.

Gevaarlijk

“Voorheen reed er geen verkeer op de hoofdrijbaan richting Amsterdam waardoor het voor het verkeer veilig was om links uit te voegen naar de hoofdrijbaan en vervolgens naar de wisselbaan. Vanaf 8 april is de hoofdrijbaan wel in gebruik. Dat zou betekenen dat verkeer op de parallelrijbaan twee keer links zou moeten uitvoegen om op de wisselbaan te kunnen komen: eerst naar de hoofdrijbaan en vervolgens nog een keer naar de wisselbaan. Met verkeer dat met 100 kilometer per uur over de hoofdrijbaan rijdt kan dit leiden tot onveilige situaties”, aldus Rijkswaterstaat. “Daarnaast is het voor de doorstroming op de hoofdrijbaan niet bevorderlijk om verkeer vanaf de parallelrijbaan de hoofdrijbaan te laten oversteken”.

Wisselbaan gebruiken

Verkeer vanuit Almere Stad of Almere Haven dat wel gebruik wil maken van de wisselbaan kan via de Hogering naar knooppunt Gooimeer.

Dit vind je misschien ook interessant