64

Valiant Beekes wint Windesheim Flevopenning 2019

Student Valiant Beekes heeft de Windesheim Flevopenning 2019 gewonnen. Op het Ondernemersgala in Marknesse nam Valiant de Flevopenning 2019 voor beste Comakership in ontvangst. Dat meldt de hogeschool online.

Waardering

“Het is een blijk van waardering voor het feit dat ik mij inzet voor het innoveren van de werkomgeving in een Comakership dat veel tijd heeft gekost”, zegt Valiant nadat hij de prijs ontving. “Ik zie het zelf ook als extra aanmoediging voor het bedrijf, omdat de directie momenteel druk bezig is met innovatievraagstukken en verduurzaming van het productieproces”.

Olie en machines

“Valiant kwam als Comaker terecht bij Gebrema Metaalwaren in Weesp, waar 80 draaiautomaten elk jaar zo’n 300 miljoen messingartikelen produceren, zoals stekkerpennen en busjes”, zo schrijft de hogeschool. “Valiant trof een fabriek aan waar een dikke oliemist je de adem benam”.

“Oliedruppels hingen aan het plafond, roestissues hadden ze dus niet, wel flinke stookkosten omdat het onprettig was om de ramen dicht te houden”, vertelt Valiant. Probleem vormde de koelolie voor machines en Valiant kwam met dé oplossing: elektrostatische filters. Naast het testen stortte hij zich ook op het financiële plaatje en legde hij de contacten met een exporteur uit Azië.

Jaarlijks

Elly van Wageningen, juryvoorzitter en wethouder in Lelystad, overhandigde Valiant zijn penning. Jaarlijks kiest een jury uit enkele genomineerden drie Comakerships die kans maken op een Flevopenning.

Dit vind je misschien ook interessant