Almere krijgt mogelijk dependance Universiteit van Amsterdam

Deel dit artikel

Er komt mogelijk een dependance van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in Almere. Tenminste, dat is wat raadsleden in Almere willen. De UvA zit namelijk met een huisvestingsprobleem. De universiteit hoopt het probleem op te lossen door 3000 studentenwoningen in Almere te bouwen. De Almeerse raadsleden willen daar echter wel wat voor terug: een dependance van de universiteit.

Simpel

“Het is heel simpel,” zegt Jimmy van der Vliet tegen Dagblad Trouw. Van der Vliet is gemeenteraadslid van de VVD in Almere. “De UvA wil iets van ons en wij willen daar iets voor terug.” Van der Vliet ziet dit tevens als een kans om toch nog één van de Nederlandse studentensteden te worden.

“Een studentencampus met woonruimte voor drieduizend studenten is zeer welkom,” zegt van der Vliet.

Dagblad Trouw

In Dagblad Trouw werd het raadslid van de VVD geïnterviewd. Ook andere raadsleden komen aan het woord. Lees het hele artikel op de website van het dagblad.