PvdD: ‘Houd snelheid A6 op 100 km/u’

Deel dit artikel

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, moet de snelheid op de A6 bij Almere op 100 km/uur blijven. De partij heeft het college van burgemeester en wethouders verzocht zich daar hard voor te maken bij het Rijk.

Werkzaamheden

Door werkzaamheden werd de snelheid verlaagd naar 100 kilometer per uur en soms zelf 90 km/u. Na de werkzaamheden is het de bedoeling dat de snelheid omhoog gaat naar 120 km/u. De Partij voor de Dieren vindt dat ongewenst.

Meer uitstoot

Als de snelheid omhoog gaat, is er meer uitstoot van uitlaatgassen. “De hoeveelheid fijnstof ligt nu al boven de WHO-luchtkwaliteitsnorm, en concentreert zich rond de A6”, zegt PvdD-raadslid Jesse Luijendijk tegen de regionale omroep.

3 Reacties op “PvdD: ‘Houd snelheid A6 op 100 km/u’”

  1. Jan

    Als burger kun je alleen maar fijnstofhappend over de snelweg.ongezond op de bus wachten en straks een fijnstofwoning naast de snelweg.vanwege de norm mag de meergronden niet naast de a6 maar broodje fijnstof mag wel.kijk naar de einsteinweg amsterdam 80 km is hard genoeg en kabelbaan over de a6? Heb je zo een hekel aan mensen?

  2. Denkeensna

    @Jan idd. Heel fijn dat fijnstof. Deze weg ligt tegenwoordig door de stad heen en niet alleen maar er om heen. Simpel rekensommetje leert ons dat de tijdwinst minimaal is terwijl de fijnstof Exponentieel toe neemt. En ja heel grappig de Floriade een showcase van natuur lijkt mij. En dan een fijnstof ritje met de kabelbaan over de drukke snelweg. Welke ambtenaar heeft hier een onvoldoende voor wiskunde en biologie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *