71

Weekoverzicht: Van geld tot Koningsspelen

Was je afgelopen week druk? En heb je gemist wat er speelt in jouw woonplaats? Hieronder vind je een selectie van de meest belangrijke Almeerse nieuwsberichten.

Petitie tegen hoge afvalstoffentarief

Oud-wethouder Tjeerd Herrema is een petitie gestart tegen de hoge afvalstoffentarief van de gemeente Almere. Volgens Herrema kent Almere voor éénpersoonshuishoudens het hoogste en duurste afvalstoffentarief van Nederland. “Maar liefst 352,08 euro. Meer dan 95% van de gemeenten kent een beter systeem waarbij meerpersoonshuishoudens meer betalen ook omdat meer mensen gemiddeld ook meer afval produceren”, zo schrijft de oud-wethouder.

Oud-wethouder start petitie tegen hoge afvalstoffentarief Almere

Cheques Floriade Parade

Wethouder Loes Ypma heeft maandag meerdere cheques uitgereikt in het kader van de Floriade Parade. De jury heeft uit meerdere initiatieven een vijftal ideeën van Almeerders gekozen die in aanmerking komen voor een financieel steuntje in de rug.

Wethouder Ypma reikt cheques Floriade Parade uit

Overvallen KFC in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan twee overvallen op de KFC in Almere Buiten.

In de uitzending werd bekend dat de politie extra rechercheurs inzet, omdat het aantal overvallen in Almere lijkt toe te nemen.

Almere Jungle en Witch World gaan samenwerken

Almere Jungle gaat samenwerken met Witchworld. Afgelopen oktober werd bekend dat themapark WitchWorld er niet komt. Nu lijkt het erop dat er toch een vervolg is. WitchWorld gaat onder de naam van ‘Creations LAB’ kennis overbrengen aan Almere Jungle.

Muziekids ontvangt 5000 euro

Muziekids ontvangt 5000 euro van de Almeerse Onderneming van het Jaar 2019 TSR. De onderneming die de jaarlijkse Almeerse Ondernemersprijs wint, mag een donatie aan een goed doel doen.

Meldpunt voor gevaarlijke verkeerssituaties

Verschillende regionale omroepen in Nederland gaan deze maand de verkeersveiligheid onder de loep nemen. Ook in Almere kunnen gevaarlijke verkeerssituaties worden gemeld.

Almeerse scholen net niet sportiefste van het land

Eerder werd bekend dat de Almeerse basisscholen Caleidoscoop en de Columbusschool genomineerd zijn voor de prijs ‘Sportiefste school van Nederland 2019’. Helaas vielen de scholen niet in de prijzen. De twee scholen belandden beide op de tweede plek.

Koningsspelen

Desalniettemin werd er gisteren flink gesport in Almere. Op tientallen basisscholen in Almere vonden de Koningsspelen plaats. Er werd door leerlingen onder andere gesport op het Fanny Blankers-Koen Sportpark

Dit vind je misschien ook interessant