Op woensdag 10 april legde Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Maaike Veeningen, samen met huizenkopers de laatste steen voor ‘Het Vrije Veld’. Het gaat om 24 kleine vrijstaande woningen op ieder circa honderd vierkante meter grond.

Wonen

Het project is onderdeel van zeven ‘velden’ voor woningen waarvan er al twee bewoond zijn en drie in aanbouw. Het Cascadepark is onderdeel van het project.

“Wij weten dat de bewoners graag zien dat Poort wordt afgebouwd. En daarbij hoort natuurlijk ook een Cascadepark met een aantrekkelijke inrichting”, aldus wethouder Veeningen. “Het is goed om te zien dat wij voortgang maken en samen met de omgeving willen wij het hele park verder mooier maken. Er is al veel leuks om te zien en beleven zoals een Playground, boomgaard, fruitwinkel, natuurlijke speeltuin, het Klokhuis en zelfs een Tiny Forrest”.

Het Vrije Veld

De ontwikkeling van het project is uitgevoerd door Olde Rikkert Bouw B.V. in samenwerking met architectenbureau Hund Falk.

“Het Vrije Veld is een spraakmakend en vernieuwend woningbouwproject met 24 vrijstaande woningen van 72 m² tot 108 m² groot op kavels van circa 100 m² door de ontwerper gedoopt tot Tiny House’s XXL”, aldus de gemeente Almere. “De woningen omvatten een grondoppervlak van 6×6 meter en zijn variërend van 2, 2,5 of 3 verdiepingen hoog. Door de bijzondere opzet van het project is er een echt “tiny village” ontstaan, waarbij de bewoners actief meedenken over de invulling van de openbare ruimte”.

Tiny Church

In het zuidelijk deel van het Cascadepark zijn in voorbereiding: een initiatief voor een horecapaviljoen bij de playground, een initiatief voor Tiny Church naast de belevingstuin achter Het Klokhuis en een klimmuur en klimheuvel mede bedacht door vertegenwoordigers van sporters. Met de aanleg het vrijliggende fietspad naast de Achillesstraat is begonnen en in mei start het participatietraject voor de woningbouw in het noordelijk deel van het park.

Foto

Bron: (Jan Dekker) laatste Steen Vrije Veld.

Comments are closed.