De Leeghwatersluis blijft dit vaarseizoen dicht vanwege werkzaamheden. Dat meldt de gemeente Almere. De gemeente is bezig met het renoveren van de Leeghwatersluis in de Leeghwaterplas. De sluis krijgt onder andere nieuwe deuren, een nieuw bedieningshuisje en is straks energieneutraal.

Oktober

“Helaas hebben de voorbereidingen van deze werkzaamheden meer tijd in beslag genomen dan aanvankelijk gedacht. Daardoor blijft de sluis dit vaarseizoen dicht”, aldus de gemeente Almere. “Dit betekent dat doorvaart langs de Leeghwatersluis dit vaarseizoen niet mogelijk is. De sluis zal begin oktober weer open zijn. Kanoërs kunnen wel langs de sluis. De gemeente Almere brengt een voorziening aan, waardoor zij over land langs de sluis kunnen”.

Alternatieve route

“De overige vaartuigen kunnen gebruik maken van de alternatieve route die apart wordt aangeven. Deze route gaat via de Leeghwaterplas, Waterwijk, Markerkant en Kruidenwijk naar het Beatrixpark. De route gaat in principe 20 april open. Omdat we moeten baggeren, kan dit iets later zijn. De route wordt met borden aangegeven. De Hoge Vaart is bereikbaar via de Lange Wetering of de Noorderplassen. Ook de route van het Weerwater naar de Leeghwaterplas langs het centrum en Filmwijk is open”.

Kaart

De gemeente geeft op een digitale kaart aan wat de omleidingsroutes zijn.

Comments are closed.