90

Muziekids ontvangt 5000 euro van TSR

Muziekids ontvangt 5000 euro van de Almeerse Onderneming van het Jaar 2019 TSR. De onderneming die de jaarlijkse Almeerse Ondernemersprijs wint, mag een donatie aan een goed doel doen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie gaf de winnaar van 2019, TSR, direct aan de prijs te schenken aan Stichting Muziekids gevestigd in de KinderKliniek Almere. Afgelopen dinsdag vond de overhandiging plaats in bijzijn van wethouder Maaike Veeningen. Dat meldt de gemeente Almere.

Passie voor het vak

Han Wassink en Martijn Groot richten 16 jaar geleden samen TSR op, uit passie voor het vak. Cultuur zit bij TSR in het bloed, vooral muziek is organisatiebreed geliefd. Uit deze liefde kwam het idee om bij het winnen van de prijs, Muziekids te steunen met de cheque van 5000 euro. “Een prachtig initiatief om jeugdige patiënten hun ziekte even te laten vergeten door het maken van muziek en plezier”, aldus het bedrijf.

Muziekids

De KinderKliniek behandeld jaarlijks vele duizenden kinderen uit Almere, Flevoland en van buiten de provincie. Een uniek zorgcentrum geheel afgestemd op kinderen tot 18 jaar. Stichting Muziekids opende officieel in 2017 haar deuren. De stichting creëert de mogelijkheid, om kinderen tijdens het verblijf en behandelingen kennis te laten maken met het zelf maken, spelen, beluisteren en beleven van muziek! Hun doel is om hen tijdens het verblijf in de kliniek de nodige troost en ontspanning te bieden door ‘muziekbeleving’. Samen met ervaren muziekdocenten en vrijwilligers worden zij begeleid in het leren individueel en samen muziek te maken. Zij hopen dat daarmee de dagelijkse pijn, het verdriet èn het gemis van thuis, wat wordt verzacht.

Dit vind je misschien ook interessant