Studenten MBO College Poort helpen tijdens De Landelijke Buitenlesdag

Deel dit artikel

Eerstejaars studenten Manager Leisure & Hospitality van MBO College Poort hebben afgelopen week hun steentje bijgedragen aan activiteiten en opdrachten voor de Landelijke Buitenlesdag. In samenwerking met Stad & Natuur Almere en Staatsbosbeheer waren de studenten creatief en actief bezig. De Landelijke Buitenlesdag vond plaats op dinsdag 2 april 2019.

200 leerlingen

“Ruim 200 leerlingen van diverse basisscholen in Almere hebben een creatieve en actieve ervaringsdag in de natuur van de Oostvaarderplassen gehad”, zo meldt het MBO College in Almere Poort. “Door verschillende opdrachten en activiteiten maakten de leerlingen kennis met het leefgebied van de Oostvaarderplassen. Er waren onder meer speur- en puzzeltochten met verschillende thema’s, levend stratego met als thema de voedselketen en een estafetterun met vragen en opdrachten onderweg. Ook maakten de groepjes leerlingen schilderijen van hun eigen kijk op de omgeving”.

Ouderwetse schoolbus

Een leuk detail: de leerlingen werden bij hun school opgehaald met een ouderwetse Amerikaanse schoolbus. Zo hadden de leerlingen een leuke, maar ook vooral leerzame dag.