‘Samenwerking met Forum voor Democratie lastig voor GroenLinks’

De gespreksverslagen van Annemarie van Gaal zijn openbaar gemaakt. De informateur heeft aan alle partijen gevraagd of ze willen deelnemen aan een college van Gedeputeerde Staten en met wie de partijen samen willen werken. De publicatie van de verslagen liep vertraging op. Volgens de provincie Flevoland kostte het uitwerken van de gespreksverslagen meer tijd dan verwacht.

Belangrijke onderwerpen

Van Gaal heeft afgelopen week met alle partijen gesproken. Van Gaal vroeg daar aan alle partijen hoe zij denken over tien onderwerpen die belangrijk zijn in Flevoland.

Veel partijen zijn het erover eens dat er rekening gehouden moet worden met de groei van zowel GroenLinks als Forum voor Democratie (FvD).

Coalitie

Vier partijen noemen een coalitie tussen de FvD, VVD, PVV en het CDA. De VVD vindt dat ietwat krap voor een sterke coalitie en wil minstens 22 maar het liefst 23 zetels, bijvoorbeeld door deelname van GroenLinks of de SP.

GroenLinks vindt het daarentegen erg lastig om met de genoemde partijen een coalitie te vormen: “Als we kijken naar de afgelopen jaren, met name hoe de PVV in de provincie heeft geopereerd, dan is samenwerking niet realistisch. Forum: hier kennen we het programma nog onvoldoende van”, aldus Bas de Reus en Corina Straatsma van GroenLinks.

5 Reacties op “‘Samenwerking met Forum voor Democratie lastig voor GroenLinks’”

 1. Stefan

  Niets ten nadele van dit artikel maar pure haat naar GroenLinks. Slechte verliezers.. werk gewoon samen met degene die op een eerlijke manier heeft gewonnen

  • Chanoir

   Wat een onzin weer…….. groenlinks zegt gewoon dat samenwerking onrealistisch is en dat is logisch kijk naar klimaatverandering. 97% van alle klimaatwetenschapers zeggen dat klimaatverandering vooral door de mens komt en dat de mens er ook wat aan kan doen.

   Gr. Chanoir

   • Yuri B

    Moet jij nou eens even checken waar die “97%” eigenlijk vandaan komt. Je gebruikt het argument zonder de achtergrond achter het ‘schokkende’ getal te weten. Ik zou zeggen check jouw argumenten of ze echt kloppen of niet. Het is ook echt erg zonde dat mensen deze cijfers blind vertrouwen omdat de media het zomaar uitbrengt. Hier is een podcast van Robert Jensen over het ‘97%’ waar iedereen het over heeft: https://www.youtube.com/watch?v=hRMDQzuqAbE

 2. Yuri B

  Ik vind het ongelooflijk kinderachtig dat GroenLinks zo slecht met hun verlies kunnen omgaan, en daar moeten de andere partijen (met name de FvD) erg veel last van hebben.

 3. Chanoir

  Daarnaast wordt he boos waarom nu pas??? Dit artikel is al oud maar nu forum word buitengesloten in alle provincies ga je reageren en je reactie op facebook delen. Wie zijn hier nu slechte verliezers dan?

  Geen haat alleen beetje rare reactie stefan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *