58

Stad & Natuur Almere in actie tegen bezuinigingen

Stad & Natuur Almere heeft acties aangekondigd tegen bezuinigingen van de gemeente. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente minder gaat bezuinigen op Stad & Natuur. Toch blijft er een bezuiniging van 100.000 euro overeind. Volgens directeur Liesbeth Bronkhorst (Stad & Natuur Almere) zullen er locaties moeten sluiten als de bezuinigingen doorgaan.

Camapagne

“Maak je hart voor Stad & Natuur in Almere! Onder dat motto start deze week een publiekscampagne gericht op het behoud van tenminste de huidige bijdrage van de gemeente Almere”, zo laat Stad & Natuur Almere weten op de website. “Vrijwilligers, inwoners, scholen, ondernemers en partners willen hun stem laten horen vóór behoud van alle locaties en activiteiten van Stad & Natuur waarmee ze de inwoners van Almere en de stedelijke omgeving met de natuur verbindt. Zodat Stad & Natuur kan blijven werken aan een groene, gezonde en duurzame stad. Hiervoor is onder andere een petitie geopend en een social mediacampagne gestart”.

Achterban

De achterban van Stad & Natuur Almere wil graag dat de organisatie in actie komt. “Met deze campagne reageert Stad & Natuur op de vele verzoeken vanuit haar achterban”. Er is inmiddels een handtekeningenactie gestart. De petitie is al meer dan 1.000 keer ondertekend.

De handtekeningen worden over enkele weken met een ludieke actie samen met partners en scholen aangeboden aan de gemeenteraad op het stadhuis.

Gemeenteraad

De gemeenteraad heeft uiteindelijk het laatste woord. Daarom hoopt directeur Bronkhorst op steun van de oppositiepartijen en enkele coalitiepartijen in de raad.

Dit vind je misschien ook interessant